Generální partner
Světlý režim
29. říjen 2010

Brno jsme k ničemu nepustili, říká Karel Kula

Po středečním pohárovém utkání musel být trenér MFK OKD Karviná Karel Kula obzvláště spokojený. Výhra 2:0 určitě hřála u srdíčka. Ale ještě větší radost mu udělal výkon našeho mužstva, které na hřišti kralovalo.

Před zápasem s Brnem byste jistě bral výsledek 2:0. Nepanuje však trošičku zklamání, že po předvedené hře jsme si měli vypracovat mnohem větší náskok?

Určitě nejsem zklamán. Výhra 2:0 je velice dobrá. Víc než výsledek mě těší herní projev. Předvedli jsme kvalitní výkon, díky němuž jsme Brno přehráli. Navíc jsme si dokázali, že když bojujeme celý zápas a hráči splní taktické pokyny, umíme porazit kohokoliv. A vím, že je v síle mužstva, podávat tyto výkony v každém zápase.

Takže výkon mužstva byl přesně takový, jaký si představujete i v druholigových utkáních?

Chybičky tam byly také, ale nebylo jich tolik jako v zápase se Žižkovem. Ale i v utkání s Viktorkou bylo na hráčích vidět, že chtějí zvítězit za každou cenu. Jenomže jsme udělali několik hrubých chyb a soupeř toho dokázal využít. A právě individuálních hrubek jsme se v zápase s Brnem nedopustili.

Absolutorium zaslouží všichni hráči. Kdo vás však mile překvapil svým výkonem?

Líbil se mi výkon Cikua. Přesně takový budu od něho požadovat pokaždé. Jsou totiž zápasy, které jenom odchodí. Ale s Brnem hrál velmi dobře, a je jenom škoda, že nevstřelil branku. To by šel jeho výkon ještě strmě nahoru. Také jsem byl spokojený s Vláďou Mišinským. Odvedl kvantum práce směrem dozadu a navíc vstřelil překrásný druhý gól. Pochvalu si zaslouží i Motyčka. Přesvědčil mě, že může hrát pravidelně. Ale nesmíme usnout na vavřínech. Stejný herní projev musíme podat i ve zbývajících utkáních.

Také vás zklamal výkon Brna, které po sedmigólové výhře nad Slováckem přijelo do Karviné s defenzívní taktikou?

Myslím si, že jsme Brno zaskočili perfektním výkonem. Asi si mysleli, že budeme mít před nimi respekt. Nečekali, že na ně vyrukujeme s takovouto taktikou. Na můj vkus nebyli příliš odvážní směrem dopředu. Ale bylo to dáno naší hrou. Brno jsme totiž k ničemu nepustili.

Za necelé dva týdny nás čeká odveta. Jak se změnily procentuální šance na postup?

Máme dobrou výchozí pozici pro odvetu. Šance bych odhadoval 60:40 v náš prospěch. Ale nejprve se musíme soustředit na poslední dvě utkání. Na Brno se začneme připravovat až po duelu s Jihlavou.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905