Generální partner
Světlý režim
9. březen 2011

Marek Poštulka: Hlučín musíme stůj co stůj porazit

Bývalý hráč Baníku Ostrava a české reprezentace Marek Poštulka působí v našem klubu jako kondiční trenér. Co je jeho náplní práce, a co říká o nedělním střetnutí s Hlučínem, se dočtete v následujícím článku.

Odchovanec Bohumínské kopané spojil svou kariéru s Baníkem Ostrava, v němž strávil převážnou část fotbalového života. „Byl jsem pouze jeden rok ve Viktorce Žižkov. Stejnou dobu jsem působil v Karviné, kde jsme s FC – éčkem hráli první ligu. Na nějaký čas jsem si odskočil do nižší regionální soutěže v Rakousku. Těsně před koncem kariéry jsem zakotvil ve Vítkovicích. vzpomíná Marek Poštulka.

V letech 1993 – 1996 si dokonce zahrál za národní mužstvo. „Na svém kontě mám čtyři zápasy, v nichž jsem vstřelil tři góly. Ale počítají se pouze oficiální utkání, jinak by těch startů a branek bylo více,“ objasňuje Poštulka.

Na jeho střelecké umění vzpomínají i fanoušci Karviné. Ale ani jeho trefy do sítě soupeřů nakonec nepomohly tehdejšímu FC k záchraně v první lize. „Doslova jsem si to tady protrpěl. Kvůli zdravotnímu stavu jsem vždy nastoupil na dvacet minut, vstřelil gól, a šel střídat,“ usmívá se Marek Poštulka.

Po skončení kariéry pomáhal nějaký čas Bohumínu. Poté se opětovně upsal karvinskému klubu. „Tehdy hrálo MFK ještě Moravskoslezskou fotbalovou ligu. Působil jsem pod Pavlem Hajným jako asistent trenéra. No a v současnosti pracuji jako kondiční trenér,“ říká Marek Poštulka a pokračuje: „Věnuji se především zraněným hráčům, aby se dostali do pohody a mohli se co nejrychleji zapojit do přípravy s mužstvem. Navíc pomáhám Karlovi Kulovi se vším, co potřebuje.“

Po zápase v Mostě přibyla našemu kondičnímu trenérovi další starost. „Po tomto utkání na tom nebylo mužstvo po psychické stránce vůbec dobře. Ani se není čemu divit. Děláme teď vše pro to, aby se kluci co nejrychleji otřepali. Je před námi střetnutí s Hlučínem, který musíme stůj co stůj porazit. Ale já věřím, že to zvládneme, a tři body zůstanou doma. Přestože je náš nedělní soupeř beznadějně poslední, nebude to pro nás procházka růžovou zahradou. V posledním zápase Hlučínští pořádně proháněli Třinec, a vytvořili si pět stoprocentních šancí. Jenže selhali v koncovce a hosté je za to potrestali,“ dodává Marek Poštulka.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo