Generální partner
Světlý režim
30. prosinec 1899

MFK Karviná

MFK Karviná
MFK Karviná
sobota 6.6.2009
2:1
(0:1)
Městský stadion
Diváci: 2133
FC Hradec Králové
Kučera – Jursa, Čeman, Hoffmann, Staš – Ficek (85. Reichl), Slončík, Pavlík, Milosavljev (77. Tchami) – Látal (67. Sourada), Opic.
Lindr – Přibyl, Chleboun, Kasálek, Kalousek (84. Pacák) – Poděbradský (71. Voltr), Fischer, Janoušek, Dvořák – Rezek, Pilař
Branky: 49. Látal, 82. Opic – 31. Dvořák
ŽK: Jursa – Fischer, Voltr
Rozhodčí: Býma - Lakomý, Santarius

Komentář

Karvinští se pustili do soupeře zhurta. Nejprve rozhodčí neodpískal pokutový kop po ruce jednoho z hradeckých obránců. Ve druhé minutě se pokoušel vysunout Slončík Opice, ale na poslední chvíli se vrátil Přibyl a skluzem poslal míč na rohový kop.

Po jedenácti minutách hry se elegantní patičkou předvedl Milosavljev, vyzrál na Kalouska a jeho ránu musel před brankovou čárou ztlumit Lindr. O malou chvíli později se pokoušel Ficek udělat kuželky z hradeckých obránců, ale nakonec se sám ukličkoval.

Mnohem nebezpečněji bylo ve dvacáté minutě před karvinskou bránou. Nejprve Pilař nastřelil Kučeru a následnou dorážku Rezka, která zaváněla gólem, vyrazili domácí obránci na roh.

Další zajímavou akcí byl průnik Látala po straně a jeho křížnou ránu s námahou zlikvidoval hradecký gólman.

Ve 34. minutě se radovali Votroci. Fischer uvolnil Dvořáka a ten se sám před brankářem Kučerou nemýlil. Jeho lob, který se odrazil od břevna skončil těsně za brankovou čárou – 0:1.

Karvinská odpověď mohla přijít vzápětí. Jenomže Fickova dělovka skončila těsně mimo a Milosavljevův pokus vyrazil Lindr na roh.

Ve 42. minutě se dostával do slibné pozice Pilař, ale naštěstí Kučera dobře přečetl hru a včasným vyběhnutím zabránil gólové pohromě. Proto se šlo do kabin za stavu 0:1.

Od úvodu druhé půle bylo zřejmé, že se karvinští s nepříznivým stavem nehodlají smířit. Látal se objevil sám před hradeckým brankářem, kterému nasadil potupné jesle – 1:1.

Od té doby měli karvinští míč více na kopačkách, ale jejich akce končili buď nepřesnou přihrávkou anebo nedůrazem v osobních soubojích. Teprve v 71. minutě se vyvedla zajímavá akce na jejímž konci byl Staš. Po rohovém kopu se k němu odrazil balón a nikým neobtěžovaný Vlado poslal míč pouze do boční sítě.

Tři minuty po té se Souhrada probil do pokutového území, ale jeho střela podél Lindra nenašla svůj cíl. V 82. minutě se stav utkání opět měnil. Karvinští nádherně vyšachovali hradeckou obranu, Pavlík našel zcela volného Opice a jeho pokus zapadl pod břevno – 2:1.

A aby toho nebylo málo, tak se v 85. minutě Opic dostal do samostatného úniku, ale koncovka ho zradila. Jeho technické zakončení skončilo v zámezí.

Po této poslední šanci zápasu se nic zajímavého na hřišti neudálo a hráči si mohli užít společné chvíle s fanoušky, kteří jim přišli na hřiště poděkovat.



























































Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo