Generální partner
Světlý režim
13. červenec 2013

Béčko se rozešlo smírně s juniorkou Baníku

Kvalitní první test má za sebou karvinský rezervní celek. V sobotu dopoledne remizoval 2:2 s Baníkem U21. Střelecky se prosadili po změně stran Fulnek a Pavlík.
MFK Karviná B
sobota 13.7.2013
2:2
(0:1)

Diváci: 0
FC Baník Ostrava U21
Hájek (46. Dočekal) - Káňa, Zielonka, Roman, Nowinski - Janík, Taraba - Koutný, Fulnek, Kubiena (46. Pavlík) - Ryšavý (70. Hanzel).
Branky: 55. Fulnek, 64. Pavlík - 7. Čech, 59. Šašinka

Komentář

K vidění byl zajímavý zápas s výslednou remízou. První utkání v takřka nové sestavě zvládli svěřenci nového kouče Jana Pejši velmi solidně. V poločase sice prohrávali, když se hned na začátku ujal soupeř vedení, ale ve druhém poločase vstřelili góly Fulnek s Pavlíkem, což v konečném součtu znamenalo remízu 2:2. A nemuselo zůstat jen u toho. Oba týmy měly šance na to, aby strhly výhru na svou stranu.

Od sedmé minuty však Karvinští prohrávali. Dlouhý pas za obranu dostal jeden z baníkovců, který předložil míč Čechovi, a ten propálil brankáře Hájka. Z druhé strany stojí za zmínku určitě přímý kop Janíka z 22. minuty, který důkladně protáhl baníkovského brankáře Maceje. Zajímavější a hlavně gólovější byl druhý poločas. Během dvaceti minut byly k vidění tři góly. Nejprve v 55. minutě vyvezl střídající Přemek Pavlík balón, předložil ho nabíhajícímu Nowinskému. Ten našel před bránou přízemním centrem Jakuba Fulneka, který skluzem vyrovnal.

O čtyři minuty později však mladý hostující celek opět vedl. Po chybě zhruba pětadvacet metrů od branky si potáhl míč směrem k vápnu jeden z hostujících hráčů, který orazítkoval břevno. Míč se bohužel odrazil na hlavu Šašinky, pro kterého už nebyl problém trefit míč do sítě. Chyba však přišla za chvíli i na druhé straně. Levý obránce Baníku doslova namazal Pavlíkovi, který z hranice vápna s pomocí tyče rozvlnil síť za brankářem Andrejkem. Ten do druhého poločasu nahradil Maceje. Stejně se vystřídali také domácí brankáři. Hájka nahradil David Dočekal.

Ihned po vyrovnávací brance mohl domácí poslat do vedení Fulnek, ale nepodařilo se. Čtvrthodinu před koncem přišla velká šance Baníku, ale Dočekal včas sklapl nohy a míč vyrazil. V závěru se nakonec mohlo radovat naše béčko. Nejprve si po standardce Koutného srazili baníkovci míč na tyč a v poslední minutě po ose Hanzel-Fulnek mohl rozhodnou druhý jmenovaný. Ale místo střely z voleje volil složitější zakončení, do kterého však skočil ostravský brankář.

Trenér Jan Pejša byl po utkání spokojený. „Hned na úvod to byl pro naše kluky ostrý test, ve kterém určitě obstáli. Baníkovská juniorka má kvalitu. Vždyť má ve svém středu hráče typu Šašinky, Stronatiho a dalších. Kluci spolu hráli v tomto složení poprvé. Ze začátku jim to šlo trochu ztuha, ale postupně se to zlepšovalo. Tento výsledek jim pomůže i dodá sebevědomí a sebedůvěru do další práce. Navíc si ověřili, že můžou hrát fotbal na velmi solidní úrovni," řekl po svém prvním utkání na lavičce rezervního celku Jan Pejša.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo