Generální partner
Světlý režim
3. listopad 2013

B tým: Výhru nad Dolním Benešovem vystřelil O. Cverna

Oba týmy vyběhly k zápasu na hlavním hřišti Městského fotbalového stadionu v Karviné-Ráji. Domácím tento tah přinesl tři body, které zařídil jedinou brankou utkání dvacet minut před koncem Ondřej Cverna.
MFK Karviná B
neděle 3.11.2013
1:0
(0:0)

Diváci: 80
Dolní Benešov
Paleček - Káňa, Uvíra, Cverna V., Nowinski - Taraba, Roman - Cverna O., Janík, Limanovský (90. Pavlík) - Kubiena (82. Ryšavý).
Švrčina - Moravec, Spruch, Brunclík, Rozsíval - Laryš, Adamík, Juchelka, Labuda (70. Radek) - Haas (78. Štefek), Husovský (72. Moc).
Branka: 69. Cverna O.
ŽK: Rozsíval, Spruch, Moc, Adamík (všichni DB)
Rozhodčí: Dresler

Komentář

Za vytrvalého deště to byli hosté, kteří byli v prvním poločase lepším mužstvem. Domácím chyběl nápad, pohyb a určitá variabilita. Dolní Benešov hrozil převážně nakopávanými míči, po kterých se urostlejší hosté dostali k několika nebezpečným šancím.

Hned první šance hostů skončila po přímém kopu na tyči, to běžela šestá minuta. Za dvě minuty se do palebné pozice dostal domácí kapitán Martin Janík, ale střelou z osmnácti metrů trefil pouze spoluhráče na hranici malého vápna. O deset minut později po pěkné kombinaci Dolnobenešovských vystihl na poslední chvíli Martin Uvíra finální přihrávku hostujícího Adamíka, který málem poslal spoluhráče tváří v tvář brankáři Palečkovi.

Ve 23. minutě byl v domácím pokutovém území další závar, ale hostující Brunclík na míč naštěstí nedosáhl. Po půlhodině si za domácí obranu naběhl Husovský, ale Paleček byl u míče dřív. Z protiútoku našel centr Janíka obsazeného Martina Limanovského, který přesto na zadní tyči zabojoval a aspoň vystřelil.

Poslední minuty první půle značily dvě solidní příležitosti domácích. Nejprve po nenápadném centru orazítkoval břevno Kubiena a minutu před pauzou po kostrbatém přečíslení to slušně zkoušel opět Kubiena, ale bránu bohužel přestřelil.

Po změně stran Karvinští viditelně přidali a byli na trávníku lepší. Bohužel většinu akcí nedotáhli. V 60. minutě centroval Nowinski a před osamoceným Káňou odvracel Moravec. Ojedinělá šance hostů skončila pouze na tyči, a tak udeřilo na druhé straně. Před bránícího hráče se dostal dobře napadající Ondřej Cverna a překonal hostujícího gólmana Svrčinu – 1:0.

Hosté jeden gól vstřelili, ale před ním byl pískán útočný faul. Přesto mohlo být hůř. Dvě minuty před koncem převzal míč střídající Jan Radek a z dvaceti metrů jen těsně přestřelil. Už v nastavení kopali hosté ještě rohový kop, ale domácí se už ubránili a připsali si do tabulky tři cenné body, které je katapultovaly na čtvrté místo za Havířov, Slavičín a rezervu Opavy.

„V bojovném utkání, čemuž nahrál terén, jsme vydřeli tři body. První poločas nebyl ideální, pustili jsme soupeře do několika šancí a sami si vytvořili pouze jednu slušnou, po které zazvonilo břevno. Druhá půle už byla mnohem lepší. Hosty jsme takřka do ničeho nepustili a sami jednou skórovali. Bohužel spoustu akcí jsme nedotáhli do finální podoby. Z výhry máme radost,“ řekl k utkání trenér Karviné B Jan Pejša.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo