Generální partner
Světlý režim
23. říjen 2013

Pavelkův hattrick srazil opavskou rezervu

Karvinské béčko si v dohrávce 11. divizního kola poradilo na svém hřišti s béčkem Opavy 3:1. Mužem zápasu se stal domácí útočník Karol Pavelka, který zaznamenal hattrick.
MFK Karviná B
středa 23.10.2013
3:1
(2:1)

Diváci: 0
Slezský FC Opava B
Lipčák - Cverna O., Roman, Cverna V., Nowinski - Janík, Taraba - Fiala (71. Káňa), Kubiena (77. Pavlík), Limanovský - Pavelka (59. Ryšavý).
Minarčík – Pomp, Hoza, Žídek, Kužel – Uvíra, Binar, Skřehot, Němec – Neubert, Gebauer.
Branky: 1., 39. a 57. z pen. Pavelka - 42. Hoza
ŽK: Nowinski - Hoza
Rozhodčí: Boček

Komentář

Domácí, posíleni kromě standardně vypomáhajících bratranců Cvernových a Martina Limanovského ještě o Karola Pavelku a Matěje Fialu, začali pěkně zhurta. Po necelé minutě si na centr z pravé strany naskočil slovenský obr Karol Pavelka a míč skončil za zády nepříliš jistého brankáře Minarčíka.

Ve čtvrté minutě mohl Pavelka domácí vedení pojistit, ale tutovku zazdil. Nemuselo ho to však mrzet příliš dlouho, neboť ve 39. minutě se radoval podruhé. Míč putoval od rozehrávajícího brankáře Lipčáka přes Jana Nowinského až k Martinu Limanovskému, který byl faulován, ale rozhodčí Boček ponechal výhodu. Míče se zmocnil právě Pavelka a zpoza vápna umístěnou střelou překonal Minarčíka podruhé.

Když už to vypadalo, že domácí půjdou do druhé půle s dvoubrankovým náskokem, přišel rohový kop. Po jeho rozehrání trochu se štěstím snížil opavský kapitán Michal Hoza. Po změně stran se hrál pohlednější fotbal než v úvodní pětačtyřicetiminutovce. Domácí zpřesnili hru a začali hrát více po zemi. Třetí gól se dostavil v 57. minutě. Defenzivní štít Adam Taraba byl ve vápně faulován Žídkem a Karol Pavelka možností zkompletovat hattrick nepohrdl.

Penaltu kopl s naprostou jistotou a přehledem. Třígólový střelec poté mohl své místo na hřišti přenechat Davidu Ryšavému. „Karol nám hodně pomohl. Před zápasem jsem mu ze srandy řekl, že by dnes mohl dát tři góly a ono se to povedlo,“ usmíval se po zápase spokojený trenér béčka Jan Pejša.

Po hodině hry to bez přípravy z dálky zkoušel Martin Janík, jehož střela jen o kousek minula levou tyč. Opavští si ve druhém poločase nevytvořili takřka nic. Domácí měli více ze hry i šancí, kterým však chyběla poslední fáze nebo půlkrok k zakončení. I přesto si svěřenci Jana Pejši celkem v poklidu výhru až do závěrečného hvizdu pohlídali. „Jsme spokojení. Ve dvou zápasech proti prvním dvěma celkům soutěže jsme uhráli plný počet šesti bodů. Velmi nám pomohl gól v první minutě. Opava musela následně hru otevřít a my jsme z toho těžili. V zápase byly k vidění pasáže, které připomínaly povedený zápas v Havířově,“ konstatoval trenér Pejša.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo