Generální partner
Světlý režim
14. srpen 2017

Třetí výhra! Juniorka zvítězila v Jihlavě 2:1

Góly z první a poslední minuty zajistily juniorskému tříbodový zisk z Vysočiny. I ve třetím soutěžním utkání se trefil Ostap Sas, tentokrát se jednalo o vítěznou branku v 90. minutě.
Vysočina Jihlava
pondělí 14.8.2017
1:2
(1:1)

Diváci: 100
MFK Karviná
Kolář – Vašíček, Rychetník, Vedral, Beseda – Demeter, Svatík (32. Karmazín) – Fikar (86. Časta), Smejkal, Průša - Svoboda.
Ciupa - Putyera, Sorochenko, Formela, Sas - Smrž, Duda - Puchel, Lingr, Kyriakopoulos (68. Řapek) - Ramirez (65. Egri).
Branky: 36. Svoboda - 1. Puchel, 90. Sas
ŽK: Karmazín (JIH.)
Rozhodčí: Julínek

Komentář

Ani třetí tým na Moravě si na juniorku MFK Karviná nepřišel. Po výhrách v Třinci a doma se Sigmou zajížděli svěřenci trenérů Zbyška Gazdy a Marka Bielana do Jihlavy. Nechybělo několik borců z A-týmu, kteří doplnili kmenové hráče týmu U21.

Začátek utkání byl z karvinské strany opravdu skvělý. Hned z první akce totiž hosté udeřili přesnou střelou na vzdálenější tyč z kopačky Erika Puchla. V celém průběhu prvního dějství byla Karviná lepší a nebezpečnější, ovšem nepřesná ve finální či předfinální fázi – hráči nedokázali dotáhnout rychlé brejky 4 na 2, 3 na 1 nebo 5 na 2. Především šance i následná dorážka reprezentanta Ondřeje Lingra volala po gólu a pojištění náskoku.

Domácí měli tři nebezpečné situace. První skvěle chytil gólman Ciupa, potom už však nestačil deset minut před přestávkou na gólovou hlavičku Svobody, který sám uprostřed vápna zamířil přesně. Jihlava zahrozila ještě jednou, když v poslední minutě první půle domácí hráč překopl snad ze dvou metrů branku – jednalo se asi o klíčový okamžik celého zápasu.

Po změně stran se dlouho hrál vyrovnaný zápas, k čemuž oba týmy přispěly nakopávanými míči. Dvacet minut před koncem Karvinští přehodili na vyšší rychlostní stupeň a až do konce utkání dominovali. Byli pohyblivější, rychlejší a nebezpečnější. Když už se schylovalo k remíze, tak se hezky do vápna dostal Ostap Sas a rychlou střelou k bližší tyči rozhodl o osudu zápasu.

Karvinští tak mají po třech kolech plný počet devíti bodů při skóre 9:1 a právě díky lepšímu skóre vedou tabulku moravské skupiny JL před Slováckem, které přijede do Karviné v neděli. 

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „Měli jsme skvělý vstup do zápasu, protože hned z první akce v první minutě jsme šli do vedení. Až do konce poločasu jsme byli lepší na míči a měli víc šancí po brejcích. Domácí zahrozili třikrát, z toho se jim podařilo vyrovnat. V samotném závěru prvního dějství přišel asi klíčový okamžik utkání – domácí sami před Ciupou asi z dvou metrů překopli bránu. Druhý poločas byl dlouho vyrovnaný, ale od sedmdesáté minutě jsme vládli a zaslouženě v poslední minutě rozhodli zásluhou Sase, který napřáhl a trefil přesně k bližší tyči. Pochvala pro všechny za odmakané utkání.“  

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo