Generální partner
Světlý režim
23. říjen 2018

Prohra juniorky na Slovácku

Odehráli výborný druhý poločas, přesto prohráli o tři góly. Hráči juniorského týmu posíleni o ty áčkové doplatili v neděli dopoledne na chabou produktivitu. Slovácko zvítězilo v domácím prostředí 3:0.
1.FC Slovácko
neděle 21.10.2018
3:0
(2:0)
Stadion Stonky
Diváci: 40
MFK Karviná
Ciupa - Putyera, Piroch, Krivák, Hejda (80. Motyčka) - Fokaidis, Gros (88. Sembol) - Galuška, Suchan, Wala (85. Paholík) - Ramirez (75. Hruška).
Branky: 19. Sadílek, 42. Machalík, 84. Bubalo
ŽK: Putyera, Fokaidis, Gros (vš. KAR.)
Rozhodčí: Cieslar

Komentář

Aktuálně šest bodů ztrácí Karvinští na postup do nadstavby o titul. V neděli před obědem hráli ve Starém Městě u Uherského Hradiště proti domácímu Slovácku a nezačali vůbec špatně. Prvních patnáct minut patřilo právě hostům ze Slezska, navíc se zaskvěl brankář Jiří Ciupa, který lapil pokutový kop Tomáši Zajícovi (loňskému nejlepšímu prvoligovému střelci Slovácka a prozatím letošnímu nejlepšímu střelci Juniorské ligy).

Paradoxně však tento moment pomohl domácím, kteří poměrně záhy šli nakonec do vedení. Jednu z mnoha střel z dálky vyrazil Ciupa pouze před sebe, kde měl spoustu času na dorážku Lukáš Sadílek a v 19. minutě otevřel skóre. Domácí dál útočili a své pokusy zakončovali na bránu i mimo, karvinská obrana v čele s Ciupou se rozhodně nenudila.

Vyústěním tlaku byl druhý gól, mezi obránce si naběhl David Machalík a přízemní střelou zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Karvinští byli neškodní a v kabině během přestávky museli trenéři zvýšit hlas. A to pomohlo, protože s přibývajícím časem druhé půle Karvinští na hřišti dominovali, jenže nedokázali své šance dotáhnout do finální podoby, tedy vstřelit gól. V úvodu to ale ještě bylo nahoru dolů - zakončení na obou stranách. 

Krásným sólem z vlastní poloviny se ukázal Fokaidis, ale při poslední kličce už v šestnáctce jeho střelu levačkou zblokoval domácí obránce. Své velké šance zahodili Hejda i Putyera, a tak poslední slovo měl domácí Luka Bubalo, který zužitkoval vyhraný hlavičkový souboj uprostřed hřiště a překonal vybíhajícího brankáře Ciupu, čímž určil definitivní podobu výsledku.


Zdroj: www.fcslovacko.cz

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „Oba týmy nasadily hráče širšího kádru svého A-týmu. Prvních patnáct minut jsme hráli moc dobře, navíc Ciupa chytil penaltu. To nás mělo ještě víc nakopnout, ale naopak jsme inkasovali a domácí byli na koni. Začali mít převahu i šance, do poločasu zvýšili na 2:0 a další dvě tutovky gólman Ciupa zlikvidoval. Důrazný pohovor v kabině klukům pomohl, na hřišti jsme byli lepším týmem, jenže jsme ani jednu z nabídnutých šancí nevyužili. Naopak domácí v závěru přidali třetí gól. Musím říct, že za druhý poločas jsem hráče pochválil, jednalo se o možná nejlepší pětačtyřicetiminutovku za celou dobu, co jsem u juniorky.“ 
Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo