Generální partner
Světlý režim
6. srpen 2023

Prohra ve vstupním duelu do MSFL kvůli prospané první půli

Karvinské béčko prohrálo na úvod MSFL na půdě ostravského Baníku 1:2 kvůli špatné první půli. Zlepšená hra po změně stran přinesla v závěru jen kosmetickou úpravu skóre.
Baník Ostrava B
neděle 6.8.2023
2:1
(2:0)
Bazaly
Diváci: 268
MFK Karviná B
Hrubý - Krupička, Měkota, Říha (89. Remiáš), Samuel - Holaň (84. Temel), Grygar, Drozd (71. Šudák) - Málek (84. Látal), Chvěja, Elekana.
Neuman - Trček (65. Motyčka), Traore, Kauan (65. Soukeník), Antovski - Moses (81. Kaňák), Žák - Vinicius (46. Molitorisz), Ezeh (78. Jurčák), Rezek - Franko.
Branky: 23. Říha, 35. Chvěja - 90. Traore
ŽK: Žák, Neuman, Trček (vš. KAB.)
Rozhodčí: Mankovecký

Komentář

Karvinské béčko posíleno o několik hráčů prvoligového A-týmu nevstoupilo do utkání vůbec dobře, což zapříčinilo dvoubrankovou ztrátu po prvním poločase. Kromě jediného brejku po akci Viniciuse, který hledal na přední tyči přihrávkou pod sebe spoluhráče Luckyho Ezeha, si svěřenci trenéra Marka Bielana nevypracovali prakticky nic. 

Domácí od té chvíle přebrali iniciativu, vyhrávali každý souboj a byla na nich vidět chuť. Přestože hosté z Karviné měli výškovou převahu, inkasovali ze standardní situace. Rohový kop Holaně přistál na hlavě Měkoty, který zblízka nechal reflexivně vyniknout Vladimíra Neumana, jenže ten míč vyrazil na břevno, od kterého se míč odrazil zpět k neobsazenému Říhovi a z dorážky kapitán Baníku nekompromisně zakončil.  

Zanedlouho po hezkém a rychlém brejku zvýšil nikým „nenabraný“ Ondřej Chvěja už na dvougólový rozdíl. Do poločasového hvizdu pak domácí zahodili jednu tutovou šanci. Po poločasové bouřce v karvinské kabině nastoupil do druhého poločasu úplně jiný tým. Hru oživili střídající hráči Matyáš Molitorisz s Davidem Motyčkou. Právě Molitorisz měl trochu smůlu, když jej i s pomocí tyče vychytal brankář Hrubý. 

Dobré (ovšem nedotažené) akce měl Jakub Rezek. Hráčům MFK se nedařilo skórovat ani z poměrně velkého množství standardních situací. Baníkovci najednou nestíhali, ale hosté nedokázali skórovat, byť na hřišti dominovali. Využili až svůj devátý rohový kop, který vybojoval po výborné individuální akci Rezek. 

Filip Antovski posadil míč přesně na hlavu Aboubacara Traoreho a ten zamířil přesně. Jenže to už běžela druhá minuta nastaveného času a bylo jasné, že hostům se už vyrovnat nepodaří. 

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „Zápasu by podle vývoje asi víc slušela remíza. V první půli byli domácí jasně lepší, po změně stran zase my – Baník jsme přehrávali a vypracovali jsme i šance. Ale je to o gólech, nám se podařilo snížit až ve druhé minutě nastavení a to je pozdě. Celkově jsme zklamaní, hlavně z výkonu v prvním dějství. Škoda, dvoubranková ztráta se na Baníku nedohání lehce.“

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo