Generální partner
Světlý režim
19. listopad 2023

BÉČKO: Tříbodový export ze Znojma a posun do čela tabulky!

Minimálně do středy si svěřenci trenéra Marka Bielana budou užívat vedoucí příčku v soutěži. Jestli na ní však přezimují, bude záležet na středeční dohrávce Zlínska. Každopádně ve Znojmě se na zasloužené výhře podíleli dvěma góly Brazilec Vinicius a trefou do šibenice Marek Bielan mladší.
1.SC Znojmo FK
neděle 19.11.2023
0:3
(0:1)

Diváci: 320
MFK Karviná B
Mrózek - Fukala, Trček, Bielan, Hošek - Motyčka, Boháč (87. Okebe) - Zedníček (84. Jurčák), Brzóska (87. Alokhin), Molitorisz (69. Jurga) - Vinicius (87. Kańák).
Branky: 26. a 63. Vinicius, 77. Bielan
ŽK: Rocha, Lukčo - Bielan, Zedníček, Brzóska
Rozhodčí: Mayer

Komentář

Hosté ze Slezska měli slušný vstup do utkání, byli aktivní, silní na míči a pozorní v defenzivě. Za aktivitu byli Karvinští odměnění vedoucím golem v 26. minutě – Zedníček přesně odcentroval, Vinicius se odpoutal od svého strážce a výskok načasoval tak, že míč nemohl minout síť. Po třiceti minutách to mohlo být o dva góly, ale velký závar po rohovém kopu neskončil radostí hráčů v zeleno-černé kombinaci – míč z brankové čáry domácí se štěstím odklidili do bezpečí.

Vzápětí pak ani nechybělo moc po standardní situaci, kdy se na zadní tyči snažili zakončovat hlavou stoper Marek Bielan spolu s Matyášem Molitoriszem. Velkou šanci měli v závěrečné pětiminutovce první půle domácí. Po hodně kostrbaté rozehrávce od gólmana se však po kombinaci několika hráčů dostal do úniku bez hostující stopery Abdellaoui, ale jeho střela jen těsně minula vzdálenější tyč brány střeženou Ondřejem Mrózkem.

Ve druhé půli přidali hosté dva góly, domácí svou jednu velkou šanci neproměnili. Nejprve Zedníček na polovině hřiště vybojoval míč, naběhl si na levou stranu a odcentroval do malého vápna. Viniciuse sice neskutečně vychytal domácí gólman, jenže míč se odrazil zpátky k brazilskému útočníkovi a napodruhé už míč skončil v síti!

Definitivní pojistka pak přišla z přímého volného kopu. Marek Bielan mladší se seřídil mířidla a milimetrově přesně do pravé šibenice nedal gólmanovi Znojma šanci – ten se pouze proletěl vzduchem. 

Zbytek utkání se dohrával, po čtyřminutovém nastavení hlavní sudí duel ukončil!


Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „Zasloužená výhra na výborně připraveném hřišti. Klukům to běhalo a utkání se nám opravdu velmi vydařilo – byl to náš druhý nejlepší výkon v podzimní části. Chválím hru dozadu, byli jsme organizovaní a poradili si s urostlými hráči domácích.“ 

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo