Generální partner
Světlý režim
29. březen 2024

BÉČKO: Vítězné derby ve Frýdku-Místku

Na druhý pokus to na jaře venku vyšlo - béčko MFK totiž zvítězilo ve Frýdku-Místku 2:1! Derby rozhodl svými dvěma trefami už v první půli Lucky Ezeh. Domácí korigovali v závěru z penalty.
MFK Frýdek - Místek
pátek 29.3.2024
1:2
(0:2)
Stovky
Diváci: 427
MFK Karviná B
Lasák – Massaniec (67. Kohut), Coufal, Bialek, Michlík (67. Ogbu) – Velner, Gorčica – Neumann, Rubý, Hykel (77. Imider) – Janjuš (57. Obuch).
Ciupa - Trček, Bielan, Kauan Carneiro, Motyčka - Zdunek - Mikuš (74. Jurga), Kačor (90. Molitorisz), Ayaosi (46. Byrtus), Ojora - Ezeh (46. Brzóska).
Branky: 88. z pen. Rubý - 29. a 38. Ezeh
ŽK: Michlík, Rubý, Bialek - Bielan, Kačor
Rozhodčí: Dudek

Komentář

Na Velký pátek si na stadion našlo cestu přes čtyři stovky fanoušků. V první půli fandové viděli dominantní výkon hostů s několika výkyvy, ale gólman Jiří Ciupa, který ve místní prostředí dobře, protože u Valcířů v minulosti hostoval, byl pozorný a připravený. 

Karvinští šli do vedení v 29. minutě. Ayaosi s Ezehem rozjeli akci na vlastní polovině, dlouhý sprint nigerijského útočníka zapříčinil nepříliš povedenou přihrávku na Pavla Kačora, který však nebyl líný a zdánlivě ztracený míč dohnal, ve vápně se zbavil dvou protihráčů a na zadní tyči našel právě Ezeha, který možná i s trochou štěstí dostal míč do sítě! 

Domácí mohli třeba i vyrovnat, ale Hykel na levé straně se asi zalekl Ciupy a místo střelil si míč zasekl, to ovšem přečetl dobíhající stoper Marek Bielan a bylo po šanci. Na druhé straně se tak trestalo – reprezentant Kačor se ujal míče uprostřed hřiště, ve vápně se zbavil se štěstím stopera domácích a předložil tutovku Ezehovi, který se nemohl mýlit a uklidil míč na zadní tyč!

Do druhého poločasu už trenér Luhový nechal v kabině Ezeha a Ayaosiho. Domácí se snažili hrát aktivně, chodili víc do těla a hnali se za zdramatizováním zápasu. To se málem povedlo krátce po změně stran Gorčicovi, ale ve velké šance selhal! Karvinští své tři slušné příležitosti nevyužili.

Drama to ve Stovkách nakonec bylo. Chvíli před koncem hosté faulovali ve vápně a pískala se penalta. Tu proměnil Rubý a zbytek duelu domácí zle dotírali na obranu lídra soutěže, ale vyrovnat už nestihli! 


Ohlasy trenérů

Trenér Ľubomír Luhový: „Klukům v kabině jsem před zápasem říkal, že toto derby je pro nás výzvou! Chtěli jsme jít za vítězstvím, pohráli jsme si i s rozestavením. V první půli jsme byli dominantní s výjimkou dvou až tři špatných reakcí po míčích za obranu. A podařilo se nám vstřelit dva góly. Po přestávce a vystřídání Ayaosiho, který si perfektně rozuměl s Kačorem, se naše síla otupila. Naopak domácí začali být aktivnější, začali hrát víc do těla a trochu nám to ztížili. Každopádně zasloužené vítězství. Velmi dobrý výkon podal Pavel Kačor, který si připsal dvě gólové nahrávky a skvěle se zhostil své pozice na hřišti.“ 

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo