Generální partner
Světlý režim
1. květen 2024

Béčko slaví vysoké vítězství 5:1, hattrick vstřelil Vinicius!

Úspěšná premiéra koučů Petra Mašleje a Čestmíra Kročila, kteří na začátku týdne nahradili Ľubomíra Luhového! Rezervní tým totiž zdolal druhé Znojmo po velice slušném a zodpovědném výkonu 5:1. Tři góly nasázel kosmopolitnímu soupeři Brazilec Vinicius.
MFK Karviná B
středa 1.5.2024
5:1
(3:0)
Kovona
Diváci: 160
1.SC Znojmo FK
Ciupa - Brzóska (58. Zdunek), Bederka, Kauan Carneiro, Motyčka - Traore, Žák (58. Molitorisz) - Zedníček (77. Byrtus), Ayaosi, Ojora (71. Jurga) - Vinicius (71. Vodilka).
Branky: 27., 45. a 69. Vinicius, 8. Ojora, 61. Ayaosi - 88. Nzanza
ŽK: Vinicius, Byrtus - Vilela, Dantas
Rozhodčí: Habermann

Komentář

Několik posil z A-týmu nastoupilo ve sváteční den v základní sestavě proti soupeři, který do Karviné nepřijel ani s jedním hráčem české nebo slovenské národnosti. Za to dorazil už den předem, což je na poměry třetí nejvyšší soutěže doslova nevídané.

Ovšem Znojmu to příliš nepomohlo, jelikož už po první půli bylo o vítězi jasno. Karvinští měli dobrý úvod a hned v osmé minutě šli do vedení. Faul na Ayaosiho osmnáct metrů od brány rezonoval v přímý kop, a přestože kapitán Pawel Brzóska trefil pouze hradbu těl ve zdi, míč se odrazil k Ojorovi, který přes tři bránící hráče zakroutil míč přesně k tyči! 

Druhý gól padl také po standardní situaci a znovu u toho byl kapitán domácích – po jeho rohovém kopu si včasným timingem našel míc ve vzduchu Kahuan Vinicius a bylo to o dva góly. Klíč k hladkému průběhu utkání byly dva skvělé zákrok brankáře Ciupy v závěru první půle. Nejprve vyškrábl zpod břevna hlavičku jednoho z hráčů soupeře a pak měl trochu štěstí, když centrovaný míč Duarte sám na pěti metrech neumístil k tyči, ale jen doprostřed brány.

A z protiútoku přišel trest, o gól do šatny se postaral znovu Vinicius. Rychlou akci Motyčky a pronikajícího Ayaosiho z levé strany využil právě brazilský útočník ve snadný gól, který mu připravil jeho hbitý spoluhráč. 


Efektivita a poctivost hrála prim v letní počasí i po změně stran. Po hodině hry rozehrál Ciupa z hranice šestnáctky tak dobře a přesně, že po dvou odrazech se míč dostal až k Ayaosimu a ten byl najednou sám před brankářem a zvýšil už na 4:0. Pověstného bůra se Znojmo dočkalo – hattrick dokončil chladnokrevnou střelou okolo brankáře Vinicius po skvostné průnikovce Ayoasiho. 

Malým škraloupem na výborném výkonu celého týmu byl inkasovaný gól z 88. minuty. Sympaticky hrající soupeř, který se nevzdával ani za rozhodnutého stavu. Ve středu hřiště získal míč, potáhl jej dopředu na pravou stranu velkého vápna, odkud přišla přízemní přihrávka na zcela osamoceného Nzanzu a brankář Ciupa měl po čistém kontu. Ovšem ani toto nakonec domácím borcům na dobré náladě po konci zápasu neubralo. Vysoké vítězství je vrátilo zpět do hry o čelo.

Ohlasy trenérů

Trenér Čestmír Kročil: „Utkání rozhodl rychlý první a druhý gól, plus skvělý zákrok brankáře Ciupy. Poté jsme přidali třetí trefu a bylo jasno. O přestávce jsme klukům říkali, že v úvodních patnácti minutách bude chtít Znojmo vstřelit kontaktní gól. My však přidali další dvě branky. Vyhráli jsme zaslouženě, protože se nám podařilo proměňovat gólové šance. Pochvala celému týmu za přístup a celkový výkon. Znojmo nám nedalo nic zadarmo, nicméně výsledek je pro hosty krutý.“ 

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo