Generální partner
Světlý režim
30. prosinec 1899

MFK Karviná

MFK Karviná
SK Stonava
sobota 18.9.2010
2:1
(2:1)

Diváci: 185
MFK Karviná
Tvardík – Pavlík, Sochora, Bystroň, Hančin – Petruňa, Šurin (90. Zamarský), Kisel, Vilém – Frait (85. Bezdíček), Minárik (80. Stračánek).
Stach – Večeřa (46. J. Pacanovský), Blaha, Janík, Zielonka – Koutný, P. Pavlík, Žebrok, Ciku – L. Zápotoka (46. Wojaczek), Zoller (46. Zahatlan).
Branky: 31. Kisel, 39. Frait – 19. Ciku
ŽK: 1:2
Rozhodčí: Šištík

Komentář

Hosté přijeli do Stonavy pro body, paradoxně úvodní gól jim nejspíš uškodil. Po něm možná někteří hráči podlehli sebeklamu, že to půjde samo.

„Nebyli jsme vůbec spokojeni s výkonem hráčů. Byl to odflinknutý zápas,“ hodnotil nepodařený duel vedoucí karvinského mužstva Dalibor Knapik.

Trenér Stonavy Miroslav Štěpánek stanovil proti hostům precizní taktiku. Ačkoliv hráli Stonavští doma, proti vysokému favoritovi bylo potřeba hrát opatrně.

„Neříkám, že jsme hráli zanďoura, to bychom si doma sotva mohli dovolit, ale vycházeli jsme ze zodpovědného bránění, stahovali hřiště a defenzivní formaci tlačili před naši šestnáctku. Stopeři skvěle dirigovali prostor před sebou, zhušťovali střed a Karviná hledala cestičku k naší bráně. I tak prokázala vysoké kvality. Je to rozhodně nejkvalitnější mančaft v soutěži,“ ocenil mladý karvinský tým trenér Štěpánek.

Adept postupu z Karviné šel do vedení po nerazantním odkopu Stonavských, čehož využil Albánec Ciku, člen druholigového kádru MFK OKD a otevřel skóre – 0:1.

Zároveň je třeba říct, že na jeho straně hřiště operoval stonavský Petruňa a svedl s ním více než rovnocennou partii. Nedovolil mu téměř nic a naopak po jeho akci přes Cika padl vítězný gól.

„Významně nás také podržel gólman Tvardík. Obrana pracovala spolehlivě, byli jsme smířeni s tím, že hosté si svou kvalitou nějaké šance vytvoří, ale pak nastaly Tvardíkovy chvíle,“ vyzdvihl stonavského brankáře Miroslav Štěpánek.

Diváci sledovali atraktivní utkání. Domácí vydrželi s hosty běhat, k vidění byly šance na obou stranách a pěkné branky, zvláště ta poslední.

Po půlhodině hry prostrčil Frait míč na Kisela, ten se dostal před obranu a placírkou podél padajícího Stacha srovnal na 1:1.

V 39. minutě byla k vidění nejhezčí akce. Petruňa na pravé straně vycvičil Cika, potáhl míč do středu hřiště, posunul jej mezi Janíka a Blahu na nabíhajícího Fraita a ten krásným obloučkem otočil stav na poločasových i konečných 2:1.

Karviná po změně stran přitlačila. Když ale hrnula své akce středem, skulinku hledala marně. Zkušený Sochora na stoperu si odvedl své. Mladíci tak museli chodit do pokutového území přes kraje, odkud hrozilo domácím největší nebezpečí. Takto mohli třikrát dát gól.

Kromě dvou velkých závarů měl největší šanci P. Pavlík, ale nevyzrál na gólmana Tvardíka. Gól nepřidal ani hlavičkující Ciku.

Stonava měla po brejcích jedinečné šance na zpečetění výsledku. Minárik a po něm Frait mohli rozhodnout, ale i obrana Karviné tyto situace se štěstím ustála.

„Náš problém byl post středového záložníka. Na tomto postu nemáme klasického tvořivého hráče, obvykle tam hraje Kuběna, ale ten zrovna dnes nehrál,“ objasnil karvinský Knapik.

A co stonavské vítězství znamená pro domácí? Že by teď oni sami útočili na postup? „Do toho se nechceme nechat navézt. Kluci odvedli výborný výkon a pokud se nám bude dařit podávat takové pravidelně, můžeme se po podzimu pohybovat vysoko. Pak teprve uvidíme. O postupu se každopádně nebavíme,“ upozorňuje stonavský kouč Štěpánek.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo