Generální partner
Světlý režim
17. březen 2019

Derby juniorek vyhrála hostující Ostrava

Poslední zápas základní části Juniorské ligy nedopadl pro karvinské hráče dobře, protože ostravský Baník si z Karviné odvezl všechny body po vítězství 2:0.
MFK Karviná
neděle 17.3.2019
0:2
(0:2)
Kovona UT
Diváci: 100
FC Baník Ostrava
Pastornický - Motyčka (69. Ceniga), Krivák, Dramé, Letić - Hejda (10. Hujo), Fokaidis (26. Paholík) - Hladík, Gros, Wala - Kouakou.
Branky: 16. Urban, 43. z pen. Mooc
ŽK: Gros, Hladík (oba KAR.)
Rozhodčí: Vojkovský

Komentář

Přitom úvodních patnáct minut bylo z domácí strany výborných. Hosté nevěděli, co dřív. Karvinští dominovali, byli agresivní a napadali rozehrávku Baníku. Hned v úvodu měl velkou šanci Wala, jenže hlavou před prázdnou bránou netrefil, za pár okamžiků minul před prázdnou bránou také Koukakou, kterému míč na poslední chvíli odskočil.

Trenéři Gazda s Bielanem museli během úvodních třiceti minut dvakrát střídat kvůli zranění. V desáté minutě odstoupil kapitán Hejda, patnáct minut po něm i Fokaidis. To už ale Baník vedl, když po první akci hostů po pravé straně otevřel skóre střelou na zadní tyč Urban. Ve 32. minutě mohli domácí srovnat z pokutového kopu, jenže Bojan Letić nechal vyniknout brankáře hostů Murina.

Podobná situace přišla krátce před poločasovým hvizdem také na druhé straně – jenže baníkovský Mooc naložil s příležitostí lépe a hosté rázem vedli o dva góly. Druhý poločas nepřinesl příliš záživný fotbal, oba týmy kupily chyby a šance nepřicházely ani na jedné straně.

Za zmínku stojí pouze střílený centr Letiće, který k překvapení všech skončil na břevnu. Karvinští neměli v tomto utkání kvalitu ke zdramatizování duelu a prohráli doma s Ostravou 0:2. Znamená to, že v tabulce moravské skupiny Juniorské ligy skončili sedmí a během týdne se dozví přesný hrací plán nadstavby o konečné umístění, do které už zasáhnou i týmy z druhé poloviny české části JL.  

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „Prvních patnáct minut bylo moc dobrých. Škoda zahozených dvou tutovek na začátku. Nám se hra rozsypala po zranění Hejdy s Fokaidisem a hosté z první akce šli do vedení. Kluky následně srazila neproměněná penalta a gól do šatny. Ve druhé půli jsme nebyli nebezpeční, pouze jednou jsme orazítkovali břevno. Baník hrál dobře organizovaně a zvítězil zaslouženě.“

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo