Generální partner
Světlý režim
28. květen 2023

Hotovo! MISTŘI!! Karviná-Třinec 1:0

Karvinští to dokázali! Po roční odmlce se vrací mezi tuzemskou elitu. Definitivně se o tom rozhodlo v posledním možném zápase. V domácím prostředí porazili svěřenci trenéra Tomáše Hejduška nedaleký Třinec 1:0 gólem ze závěru utkání.
MFK Karviná
neděle 28.5.2023
1:0
(0:0)
Městský stadion
Diváci: 3129
FK Třinec
Ciupa - Mikuš, Krčík, Bederka, Antovski - Budínský, Boháč - Moses, Málek (56. Bartl), Memić (79. Ezeh) - Adeleke (56. Papadopulos, 90. Žák).
Hasalík – Omasta, Mieszek, Brak, Slaninka – Holík (84. Nieslanik), Habusta (C), Machuča, Hrdlička (82. Kania) – Horniak (46. Gembický), Juřena (84. Hýbl).
Branka: 87. Bartl
Rozhodčí: Radina – Leška, Hádek

Komentář

Ve slunečném nedělním odpoledni se začalo hezky zostra. Karvinští si postup chtěli uhrát sami a hned v šesté minutě byli blízko první trefě. Stoper Dávid Krčík však po centru Antovského trefil pouze břevno. O dvě minuty později byl Ciupa včas u své bližší tyče kam mířil třinecký Omasta. Ofenzivní minuty zakončil na nějaký čas Adeleke, ale brankář Hasalík stihl míč vyrazit včas.

Slušné příležitosti měli i Memić, Málek a Boháč – brankář Hasalík však dál držel čisté konto. Hosté se už do vážnější příležitosti v průběhu první půle nedostali.

Do druhé půle neudělal kouč Hejdušek žádnou změnu, střídal až po deseti minutách. Na hřiště poslal nejzkušenější borce – Michala Papadopulose, kterému Lukáš Budínský předal kapitánskou pásku, a Daniela Bartla. První větší šanci po změně stran měl na své kopačce Rajmund Mikuš – jeho střela po zemi těsně minula cíl. Na domácích před třítisícovou návštěvou byla patrná nervozita z důležitosti střetnutí.

Emoce chtěl odšpuntovat dvacet minut před koncem Lukáš Budínský střelou zpoza vápna, ale opět těsně vedle! V poslední desetiminutovce domácí „přiložili pod kotlem“, a přestože se tři další pokusy neujaly, nakonec stadion expolodoval – kapitán Papadopulos prodloužil míč na svého nejlepšího kamaráda Daniela Bartla, který prokázal zkušenosti a trefil zlatý gól!

Karvinští se po roce vrací zpět mezi elitu!


Ohlasy trenérů

Domácí trenér Tomáš Hejdušek: „Týden co týden jsme museli vyhrávat, byli jsme neustále pod tlakem a bylo to strašné náročné psychicky. Mohu potvrdit, že poslední krok je opravdu nejtěžší. Je mi líto Třince, že padá. Ale mají na čem stavět, což tady ukázali a hodně nám utkání stížili."

Související články

Aktuální zprávy 31.5.2023

VIDEO: #ZPATKYVLIZE

Pojďte se kochat exkluzivními záběry z rozuzlení sezóny. Nedělní utkání s Třincem nabídlo krásné emoce na tribunách i po závěrečném hvizdu na trávníku, kde hráči spolu s fanoušky oslavili postup zpátky mezi elitu. Nechyběl ani slavnostní ceremoniál s předáním poháru a medailí pod taktovkou Ligové fotbalové asociace…

Aktuální zprávy 30.5.2023

FOTOGALERIE: Slavnostní ceremoniál a dekorování vítězů

Karvinští fotbalisté si již užívají zaslouženého volna a někteří ještě slaví. To se však netýká vedení klubu a trenérského týmu. Vraťme se však ještě k neděli, nabízíme vybrané fotografie ze slavnostního ceremoniálu...

Preview k zápasu 27.5.2023

Poslední krok ke splnění cíle! Karviná-Třinec (ne,17)

Fotbalisté MFK Karviná jsou neskutečně blízko k návratu mezi elitu. V posledním utkání nesmí prohrát s už jistě sestupujícím Třincem.

Ohlasy po zápase 29.5.2023

Daniel Bartl: Úleva!

Zlatý punc a definitivní jistotu celkovému vítězství ve F:NL dal svým gólem chvíli před koncem střídající Daniel Bartl – jeden z nejzkušenějších borců! Tím pádem jej doma teď nikdo pár dnů neuvidí...

Ohlasy po zápase 28.5.2023

VIDEO: Ohlasy po zápase: Hejdušek & Budínský

Trenér Tomáš Hejdušek a záložník Lukáš Budínský se svěřili se svými pocity po vítězném duelu s Třincem, který znamená postup mezi českou špičku po jednoroční druholigové anabázi.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo