Generální partner
Světlý režim
22. březen 2024

Výhra v Polsku, ale plno zahozených šancí! Zagłębie Sosnowiec-Karviná 0:1

Fotbalisté MFK vyhráli na půdě druholigového polského soupeře díky trefě Adelekeho z penalty v poslední minutě. Kromě výhry potěšila až na výjimky práce do defenzivy a především návrat Rajmunda Mikuše po těžkém zraněné kolene.
Zaglebie Sosnowiec
pátek 22.3.2024
0:1
(0:0)

Diváci: 0
MFK Karviná
I.pol.: Szewczenko – Caliński, Rozwandowicz, Dowhyj, Matynia – Troć, Suchockyj, Janota, Lipka – Kirejczyk (24. Fabry), Biliński. II.pol.: Kos – Artem Chackiewicz, Bonecki, Szostek – Płuciennik, Zawojski, Guezen, Dziedzic – Bębenek, Fabry, Kulawiak.
I.pol.: Lapeš - Krčík, Svozil, Bergqvist, Fleišman - Boháč, Traore - Memić, Čavoš, Regáli - Doležal. II.pol.: Ciupa - Raspopović, Traore, Žák, Ražnatović - Mikuš (76. Boháč), Ezeh, Ayaosi, Papalele - Vinicius,Adeleke.
Branka: 90. z pen. Adeleke

Komentář

Devatenáct hráčů a dva brankáře protočil nový trenérský štáb v utkání sto kilometrů od Karviné. Hrál se vyrovnaný zápas, v prvním poločase měli Karvinští jednu nebezpečnou hlavičku, po které Martin Doležal trefil tyč, respektive gólman domácích vytáhl míč na tyč. Velkou šanci zahodil Martin Regáli, mohl se ujmout i přímý volný kop Jiřího Fleišmana, ale s námahou jej vyrazil gólman Sosnovce na roh.

V závěru poločasu se hosté dostali zbytečně pod tlak po chybných defenzivních rozhodnutích, ale domácí netrestali. Druhá polovina zápasu, do které na prvních třicet minut nastoupil uzdravený a připravený s kapitánskou páskou Rajmund Mikuš, už byla v režii Karviné, hráči v zelených dresech byli jasně lepší. Hru zjednodušili a domácí byli pod tlakem, kterému odolávali díky marnému zakončení a domácímu brankáři Kosovi. 

Dvě velké šance měl zblízka Vinicius (jednou místo střely volil přihrávku na Mikuše, který byla zablokována), v naprosté tutovce selhal i Ayaosi a dlouho se zastřeloval i Adeleke, který to zkoušel několikrát i z hranice šestnáctky a nutno podotknout, že moc ke gólové radosti nechybělo. Na hlavě měl také gól po rohu Ayaosiho, ale z pár metrů vůbec netrefil bránu, ač byl v zakončení zcela osamocený.
 
Velké problémy dělal obraně Sosnovce rychlík Papalele, který posílal před bránu nebezpečné centry. Domácí nakonec tlaku hostů neodolali a v poslední minutě faulovali ve své šestnáctce Adelekeho. Po krátké poradě v hloučku si vzal míč sám faulovaný a v pohodě zamířil do sítě, čímž rozhodl o hubeném, ale naprosto zaslouženém vítězství! 


Ohlasy trenérů

Asistent trenéra Radim Grussmann: „Zasloužené vítězství v utkání, které naprosto splnilo účel po kondiční, taktické i herní stránce. Do obou poločasů jsme šli s jinými záměry, defenzivní práci kluci splnili na jedničku s drobnými chybami, ale to je fotbal. V ofenzivě potřebujeme získat především v koncovce víc klidu, protože jsme zahodili spoustu šancí – v první půli dvě gólovky, po změně stran asi pět. Máme teď týden na to, abychom ofenzivu vyladili.“  

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
FC Zlín
MFK Karviná
×
Dnes v 15:00
FC Zlín
MFK Karviná