Generální partner
Světlý režim
2. březen 2013

Na jaro se těším, přiznává Václav Cverna

Stoper Václav Cverna odehrál proti Rybniku téměř sedmdesát minut. Podle vlastních slov se cítí dobře připravený na jarní část, která měla právě v sobotu začít. Kvůli nezpůsobilým terénům však bylo celé kolo odloženo a nejen Karvinští tak sehráli „jen" další přípravný zápas.

Ve středu se definitivně rozhodlo, že start jarní části FNL se o týden odkládá. Karvinským fotbalistům se tak otevřela možnost vyzkoušet si utkání na přírodní trávě. „Z rozhodnutí svazu jsme měli smíšené pocity. Na jednu stranu jsme se těšili, že po dlouhé a náročné přípravě konečně začneme naostro, ale terény asi opravdu nebyly ideální. Na druhou stranu je dobré, že jsme stihli nějaký přípravný zápas na přírodní trávě. Ty rozdíly, hlavně v odskocích míče, jsou podstatné. Takže asi to odložení byla lepší varianta,“ nechal se slyšet Václav Cverna.

Zápas s polským třetiligovým klubem byl dobrou prověrkou, kterou kalí pouze porážka. „Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, přinejhorším dohrát závěrečné minuty bez inkasované branky. Bohužel jsme v průběhu utkání neproměnili ani penaltu a Rybniku vyšel na konci jeden brejk, škoda,“ litoval Cverna.

Čtyřiadvacetiletý stoper nastoupil opět v základní sestavě a s největší pravděpodobností v ní bude také při úvodním mistrovském utkání ve Znojmě. Zatím se tedy naplňují slova Reného Bolfa, který se po podzimu rozhodl ukončit kariéru, o tom, že právě Cverna je jeho nástupcem na pozici levého stopera. „Je to na trenérech, jak to postaví. Já budu samozřejmě rád, když budu pravidelně nastupovat. Cítím se velmi dobře a jsem stoprocentně připravený. Na jaro se hodně těším,“ prohlásil.

Klub však na jeho post angažoval zkušeného Jiřího Homolu. Ten však podle vlastních slov ještě potřebuje nabrat fyzičku a v prvních zápasech to na základní sestavu nevidí. Vnímá tohoto zkušeného hráče Václav Cverna jako velkou konkurenci? „Jirka je velmi zkušený hráč se zkušenostmi ze Sparty i zahraničních klubů. Je to obrovská konkurence, ale stát se může všechno. Uvidíme,“ dodal Cverna. Zapomínat se však také nesmí na univerzála Josefa Hoffmanna, který momentálně dohání zápasovou praxi v rezervním týmu. Konkurence v týmu před jarními odvetami je více než dobrá a zdravá, proto bude muset každý neustále o svou pozici v týmu bojovat.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo