Generální partner
Světlý režim
27. březen 2019

František Straka: Kluci do toho musí dát srdíčko

Před pátečním derby se rozpovídal kouč MFK Karviná František Straka. Jak s týmem pracoval během reprezentační pauzy, co vymyslel na soupeře, jak vůbec vnímá derby?
Trenére, na čem jste pracovali během reprezentační přestávky?
Zapracovali jsme na fyzičce a mentální stránce. Potřebujeme, aby si kluci zase začali věřit i s ohledem na smolný zápas na Dukle, kde jsme byli přes osmdesát minut lepším týmem. Přesto jsme prohráli po našich naprosto hloupých chybách. Pokud je odstraníme, budeme úspěšní. 

Takže přišla vám pauza vhod?
Jsem o tom přesvědčený. Pracovali jsme opravdu intenzivně.

Co vymyslet na Baník, abyste byli úspěšní?
Baník má moc dobrý zkušený tým, výbornou kvalitu. Přestože víme o jejich silných i slabších stránkách, tak se musíme zaměřit na sebe. Kluci do toho musí dát srdíčko.

Máte už jasno o sestavě?
Budu se rozhodovat až v den utkání, tedy v pátek. Máme problém, Benjamin Čolić se vykartoval, takže určitě hrát nebude. To je realita, musíme čerpat z toho, co máme. Jiné hráče nemáme, takže bude to i o tom, abychom nastartovali naši levou stranu, srdíčko! Od kluků musí přijít sebeobětování a uvědomění si, že hrají za celý klub.

Asi by se zrovna proti Baníku hodil na hřišti hecíř Pavel Dreksa. Souhlasíte?
Pavel je lídr týmu, je slyšet v kabině i na tréninku a nesnáší porážky stejně jako já. Ale nezapomínejte, že dlouho nehrál. 

Zažil jste plno derby v různých koutech světa, ale v i Česku to nejslavnější - pražských „S“. Nyní poprvé okusíte slezské derby, pro Karvinou rozhodně největší. Jak se vy sám osobně těšíte?
Neskutečně moc, opravdu. Především se těším na naše fanoušky, kteří by měli být naším hnacím motorem do závěrečných zápasů. Potřebujeme opravdu každý bod, abychom zachránili ligu. Doufám, že se nám to společnými silami podaří. Derby je vždycky svátek, je o emocích a pocitech, na které se nezapomíná. Ať v té bouřlivé atmosféře vyhraje ten lepší, doufám, že to budeme my.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo