Generální partner
Světlý režim
30. srpen 2019

Trenér Straka: Angažmá v Teplicích řadím vysoko

Jako trenér se do Teplic vrací František Straka téměř po čtrnácti letech, navíc posílen vítězstvím ve Zlíně a postupem v MOL Cupu. Karvinští chtějí na severu Čech potvrdit bodový vzestup!

Trenére, potřetí za osm dnů se představíte na trávníku soupeře. Je po dvou výhrách v kabině dobrá atmosféra?
Je. V minulém týdnu jsme všichni byli smutní, ale vítězství ve Zlíně nás hodně povzbudilo. Zároveň je fajn, že jsme zvládli i pohárový duel ve Frýdku-Místku. Do Teplic ovšem jedeme s velkou pokorou, čeká nás nepříjemné utkání, úplně odlišné od toho ve Zlíně.

Zamotal vám některý z hráčů v pohárovém zápase hlavu natolik, že a uvažujete, o jeho nasazení v neděli?
Někteří hráči chytili svou šanci za pačesy, ale to nebylo jen o tomto zápase. Je důležité, že šanci dostali a ukázali mi, že tady chtějí být a stále se rvát o svou šanci. V týmu je konkurence, což je skvělé.

V duelech Na Stínadlech nemá Karviná dobrou bilanci. Stejně jako ve Zlíně se to může změnit.
Cílem je odehrát dobrou partii a porvat se o vítězství, i když je nám jasné, že domácí také budou chtít za každou cenu zvítězit.

Může domácí svazovat nohy aktuálně poslední příčka?
Teplice mají o zápas méně a stejně bodů jako my a Budějovice. Nevím, jestli jim to může svazovat nohy a je mi to jedno. Samozřejmě není příjemné být poslední, to je jasné. Ale jejich náladu a rozpoložení neřeším. My se soustředíme výhradně na sebe.

V Teplicích to dobře znáte – začínal jste tam svou trenérskou kariéru po boku Františka Cipra. Můžete v krátkosti zavzpomínat?
Je to už hodně let zpátky, ale angažmá v Teplicích řadím ve své trenérské kariéře hodně vysoko a vzpomínám na to hodně rád kvůli lidem, s kterými jsem tam pracoval. Mám na mysli především, bohužel už zesnulé, Františka Hrdličku a Štěpána Popoviče. Od obou jsem měl neskutečnou podporu a troufám si říct, že jsem jim to vrátil.

Máte na mysli účast v Poháru UEFA?
Jasně. Tomu předcházelo prvenství v našem poháru, to byla pro Teplice velká událost. Tímto triumfem jsme si navíc zajistili právě účast v Poháru UEFA. Dokázali jsme porazit Kaiserslautern, Feyenoord Rotterdam nebo Celtic Glasgow. Na to se vzpomíná i s odstupem několika let opravdu hezky. Navíc ten tým, který tam byl, měl velký potenciál. Tým se točil kolem Pavla Horvátha. Byli tam Tomáš Hunal, Pavel Verbíř, Karel Rada nebo Michal Kolomazník. Všechno to byli skvělí hráči. Navíc se tam nastartovali hráči pro národní tým.

Po kolika letech se v neděli vrátíte do Teplic?
To už bude hezkých pár let (úsměv). Tuším, že jsem tam byl jen jednou se Spartou na konci podzimu sezóny 2004/2005!

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo